Δροσιστική γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη, με φυσική γλυκύτητα και υγιεινά υλικά. Ιδανική για το καλοκαίρι, έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι (καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους)
  • Χυμός από 1 lime (ή λεμόνι)
  • 5-6 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης ή μέλι (προαιρετικά, μόνο αν χρειάζεται λίγη γλυκύτητα)

Εκτέλεση:

  1. Κατάψυξη του καρπουζιού:
    Τοποθέτησε τα κομμάτια καρπουζιού σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και άφησέ τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  2. Ανάμειξη:
    Βάλε το παγωμένο καρπούζι στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό lime και τη μέντα. Χτύπα μέχρι να έχεις υφή γρανίτας. Αν είναι πολύ πηχτό, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλιές κρύο νερό ή λίγη επιπλέον ποσότητα lime.
  3. Γευστική ρύθμιση:
    Δοκίμασε και πρόσθεσε λίγο σιρόπι αγαύης ή μέλι αν το καρπούζι δεν είναι πολύ γλυκό από μόνο του (αν και το ώριμο καρπούζι συνήθως αρκεί!).
  4. Σερβίρισμα:
    Σέρβιρε αμέσως σε ποτήρια ή μπολάκια, με φρέσκια μέντα για άρωμα και δροσιά

Tips:

  • Αν θέλεις πιο «παγωμένη» υφή, βάλε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά και ξύσε την με πιρούνι πριν το σερβίρισμα.
  • Εναλλακτικά, μπορείς να τη βάλεις σε φορμάκια για παγωτίνια.

Share this post